Skip to main content

Van aanmelding to behandeling

Het is druk in de GGZ in Nederland. Daarom probeert Praktijk Lastage uw zorgvraag en ons zorgaanbod goed op elkaar af te stemmen. Op deze pagina staat kort uitgelegd waar u mee te maken krijgt als u zich wilt aanmelden voor diagnostiek of behandeling bij Praktijk Lastage.

Verwijsbrief

U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist. Zonder verwijsbrief kunt u zich niet aanmelden.

Wachttijd

Zorgvragen rondom de zwangerschap krijgen voorrang op anderssoortige problematiek. Evengoed kan het zijn dat de praktijk vol zit. Vraag via het contactformulier  naar de actuele mogelijkheden.

Intake

Wanneer na contact via het contactformulier blijkt dat uw zorgbehoeften overeenkomen met de diensten die wij aanbieden, ontvangt u voorafgaand aan uw eerste persoonlijke consult registratieformulieren om in te vullen.

Verzekering

Praktijk Lastage heeft geen contracten met verzekeraars. In hoeverre uw behandeling vergoedt wordt dient u zelf na te gaan voorafgaand aan de behandeling.

Diagnostiekconsult

De eerste consulten zijn diagnostiekconsulten waarbij de zorgvraag verder wordt onderzocht. In samenspraak met u, wordt gekozen voor een behandeling of ander vervolg (bijv verwijzing).

Behandelconsult

Als u bij Praktijk Lastage in behandeling komt, dan zullen er met enige regelmaat behandelafspraken (of consulten zoals dat genoemd wordt) zijn. Deze vinden bij voorkeur plaats in de spreekkamer, maar consulten via videobellen behoort tot de mogelijkheden als de situatie daar om vraagt.

Behandelingsovereenkomst

Er wordt samen met u een behandelingsovereenkomst en zorgplan opgesteld. Hierin staan kerngevens over uw zorgvraag, diagnose, behandeldoelen, contactgegevens van direct betrokkenen en diverse voorkeuren die u kunt aangeven. Zowel u als uw behandelaar ondertekenen deze overeenkomst.

Waarneming

Ziekte | Indien de psychiater kortdurend ziek is, ontvangt u een e-mail bericht of SMS waarin wordt aangegeven dat uw afspraak komt te vervallen. Bij langdurige ziekte zal in overleg met u naar een vervanger gezocht worden.
Vakantie | Een afwezigheidsperiode wordt minimaal 2 weken van te voren aan u bekend gemaakt. Tijdens afwezigheid wordt de behandeling gepauzeerd. Mocht een vraag ontstaan die niet op zich kan laten wachten, dan kunt u terecht bij een waarnemer.

Einde behandeling

Periodiek wordt met u besproken of de behandeling wordt afgesloten of gecontinueerd. Ook worden eventuele andere behandelmogelijkheden of vervolgstappen besproken. Als de behandeling wordt afgesloten, dan wordt de verwijzer hierover geïnformeerd.

Medewerkers

Maak kennis met de medewerkers van de praktijk.

Neem contact op

Stuur een bericht via het contactformulier.