Skip to main content

Psychiater

U bent op zoek naar een effectieve behandeling voor uw klachten. Een behandeling in de gespecialiseerde GGZ gaat altijd over onderwerpen die u persoonlijk raken. Het is daarom goed voorstelbaar dat u het prettig en belangrijk vindt om voorafgaand aan uw keuze voor een behandelaar te weten met wie u te maken krijgt en over welke professionele kwalificaties en ervaring deze behandelaar beschikt.

Indien u kiest voor Praktijk Lastage zal het hele traject van diagnose en behandeling uitgevoerd worden door mij,  Angela de Groot. Ik ben arts en heb als medisch specialisme psychiatrie. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Academisch Medisch Centrum (AMC: artsexamen mei 2005). Mijn specialisatie tot psychiater heb ik afgerond d.d. november 2010 bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Een tweetal onderdelen hiervan heb ik in Amsterdam gedaan nl. de crisisdienst stage bij de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam en de keuzestage psychotherapie bij het (toenmalige) Centrum voor Psychotherapie en NPI (Nederlands Psychoanalytisch Instituut). Vervolgens ben ik tot mei 2016 werkzaam geweest als teampsychiater bij De Hoofdlijn, praktijk voor psychotherapie en psychiatrie. Daar heb ik me bekwaamd in het kleinschalig en patiëntgericht werken.  Ik blijf mijn kennis en vaardigheden bijhouden en uitbreiden. Zo heb ik bv. de gevorderde cursus EMDR gevolgd. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in diverse vormen van psychoanalytische psychotherapie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie. Tevens houd ik mijn (farmacologische en psychotherapeutische) kennis up to date middels het bijhouden van literatuur via o.a. Psyfar en de nascholingen die via de diverse verenigingen worden gegeven waar ik lid van ben:

PERSOONLIJKE BENADERING

Ik ben en zie mijzelf als medisch specialist. Ik probeer u te begeleiden naar een langdurige verlichting van uw psychische klachten door middel van wetenschappelijk bewezen effectieve strategieën. Zo zou ik u kunnen voorstellen om een periode medicatie te gebruiken ter behandeling van uw klachten, indien dit medisch geïndiceerd is, naast (kortdurende) psychotherapie. De keuze of u een dergelijk advies opvolgt is aan u. De argumenten voor en tegen, bijv. gebruik van medicatie en/of psychotherapie, zullen onderdeel van de gesprekken zijn die wij met elkaar voeren. Hierbij streef ik naar een open, onbevooroordeelde houding en vanuit een modern psychodynamisch perspectief. Het tempo van de therapie wordt door u bepaald, omdat een verandering in hoe u naar bijvoorbeeld uw angsten, gebeurtenissen in uw leven of uzelf kijkt zich niet laat dwingen.


Praktijkmanager

Om Angela zo veel mogelijk vrij te maken voor het directe patientencontact, neem ik werkzaamheden op de achtergrond, zoals het factureren, de jaarverslagen maken, het bijhouden en het implementeren van veranderingen in regelgeving, grotendeels voor mijn rekening.

Daarnaast ben ik part-time werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als onderzoeker van neurale netwerken in de hersenen. Deze nevenfunctie staat los van het werk voor de praktijk.