Skip to main content

Specialist in begeleiding en behandeling van psychische klachten rondom de zwangerschap

Voor behandeling van klachten met of zonder medicatie, of begeleiding als er eerder rondom de zwangerschap klachten zijn geweest die u nu graag voorkomt of tijdig behandelt.

Onze dienstverlening

Zwangerschap

Bij Praktijk Lastage kunnen patiënten terecht voor een medisch specialistische behandeling en begeleiding tijdens, en in het eerst jaar na, de zwangerschap. Ook vóór een zwangerschap kan behandeling plaatsvinden, indien deze klachten aan de zwangerschap gerelateerd zijn. Tevens biedt Praktijk Lastage zorg bij het voorkomen dat iemand (weer) ernstige medische klachten krijgt bij een volgende zwangerschap. Door o.a. samen met de partner en/of omgeving een signaleringsplan te maken, kunnen problemen voorkomen of tijdig behandeld worden. Ook psychotherapie gericht op een (al dan niet vervulde) kinderwens of rondom kunstmatige fertiliteit valt onder de mogelijkheden. 

Menopauze

Praktijk Lastage biedt gerichte zorg aan vrouwen die tijdens de menopauze mentale gezondheidsklachten ervaren. De hormonale schommelingen in oestrogeen en progesteron, kenmerkend voor deze levensfase, kunnen leiden tot de bekende vasomotore klachten zoals opvliegers en nachtzweten, maar het risico op psychische klachten zoals stemmingswisselingen, depressie, angst en slaapproblemen neemt ook toe. Onze aanpak bij de behandeling van menopauzale klachten is gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten en wordt op maat gemaakt voor elke patiënt. Bij Praktijk Lastage leggen we de nadruk op het zorgvuldig in kaart brengen van uw klachten en het gezamenlijk verkennen van geschikte behandelopties, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Diagnostiek en behandeling

Daarnaast biedt Praktijk Lastage diagnostiek en behandeling bij stemmingsklachten, angstklachten en klachten in de interactie met jezelf en anderen (persoonlijkheidsproblematiek).

Leertherapie

Voor psychiaters in opleiding biedt Praktijk Lastage de mogelijkheid tot leertherapie, in het kader van de opleidingsvereisten van de medische specialisatie psychiatrie. Informeert u via het contactformulier naar de mogelijkheden en kosten.

Onze werkwijze

Medisch specialistische zorg

Diagnostiek en behandeling van uw klachten worden altijd door een ervaren psychiater uitgevoerd, volgens actuele geneeskundige inzichten en richtlijnen.

Privacy

Praktijk Lastage vindt uw privacy belangrijk en biedt de mogelijkheid om een privacyverklaring op te stellen. Hiermee maakt u kenbaar dat u uw medische gevens niet in ICT systemen van derden wilt laten opnemen, zoals die van uw verzekeraar en ICT systemen van de Nederlandse overheid.

Contractvrij

Praktijk Lastage heeft geen contracten met zorgverzekeraars, maar biedt wel zorg die vergoed wordt vanuit de basiszorg. Afhankelijk van uw verzekeringspolis worden de zorgkosten gedeeltelijk of geheel vergoedt. Laat u zich voorlichten door uw zorgverzekeraar over de vergoedingen en eventuele voorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg.

Kwaliteitsborging

Kwaliteitsstatuut

Praktijk Lastage beschikt over een kwaliteitsstatuut. Deze is op verzoek in te zien in de praktijk. De informatie staat grotendeels ook op deze website

Up to date

In de geneeskunde zijn er continu vernieuwingen en nieuwe inzichten. Door middel van nascholing en onderwijs gericht op verbreding en/of verdieping van kennis, dringen deze vernieuwingen ook door tot in de behandelkamer.

Samenwerken

Praktijk Lastage werkt samen met vrijgevestigde psychiaters en psychotherapeuten in de regio Amsterdam. Tevens met de Amsterdamse ziekenhuizen (voornamelijk het OLVG), huisartsen, laboratoria en apotheken. De zorg staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een keten.

Kwaliteitsvisitatie

Psychiatrie is een medisch specialisme. Iedere 5 jaar wordt Praktijk Lastage beoordeeld door onafhankelijke professionals die vaststellen of de kwaliteit van zorg voldoende geborgd is bij Praktijk Lastage. Deze herregistratie is een wettelijk vastgelegd instrument om de deskundigheid van zorgverleners te waarborgen.

Medewerkers

Maak kennis met de medewerkers van de praktijk.

Aanmelden

Informatie over hoe u zich kunt aanmelden.