Welkom op de website van Praktijk Lastage. Praktijk Lastage is een praktijk voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. U kunt er terecht als u hulp zoekt van een psychiater bij gezondheidsproblemen of klachten van psychische aard. U kunt contact opnemen over de behandelmogelijkheden en eventuele wachttijd indien u een verwijzing heeft gekregen voor de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. Meestal wordt u door uw huisarts doorverwezen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om zonder verwijzing de psychiater te consulteren.

Contactformulier

De "kenmerken van" en "behandelmogelijkheden bij" Praktijk Lastage:

  • Bij Praktijk Lastage kunt u terecht voor begeleiding en behandeling tijdens en in het eerst jaar na de zwangerschap. Dit kan behandeling van klachten zijn, met of zonder medicatie, maar ook begeleiding als er eerder rondom de zwangerschap klachten zijn geweest en die graag voorkomen worden dan wel tijdig behandeld. Zo wordt er o.a. samen met u en uw partner een signaleringsplan gemaakt.
  • Daarnaast biedt Praktijk Lastage diagnostiek en behandeling bij stemmingsklachten, angstklachten en klachten in de interactie met jezelf en anderen (persoonlijkheidsproblematiek)
  • Diagnostiek en behandeling van uw klachten worden altijd door een ervaren psychiater uitgevoerd, volgens actuele geneeskundige inzichten en richtlijnen.
  • Praktijk Lastage heeft geen contracten met zorgverzekeraars, maar biedt wel zorg die vergoed wordt vanuit de basiszorg.
  • Praktijk Lastage biedt de mogelijkheid om een privacyverklaring op te stellen. Uw hoofddiagnose wordt dan niet bekend gemaakt aan uw verzekeraar en/of er worden geen behandelingsgegevens aangeleverd aan het DBC informatiesysteem.
  • Praktijk Lastage biedt ook de mogelijkheid om zonder verwijzing de psychiater te consulteren. Het is niet mogelijk om bij een los consult medicatie op recept te verstrekken.
  • Praktijk Lastage beschikt over een kwaliteitsstatuut. Deze is op verzoek in te zien in de praktijk. De informatie staat grotendeels ook op deze website
  • Praktijk Lastage bevindt zich in het souterrain van een onlangs gerestaureerd rijksmonument in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Vanwege de ligging in het souterrain is de praktijk helaas minder toegankelijk voor minder validen. Informeer naar de mogelijkheden middels het contactformulier.
  • Praktijk Lastage is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto.
  • De praktijk dankt haar naam aan de Lastage buurt, in het historische centrum van Amsterdam.

Lees meer over:

ZorgaanbodKennismaken met de psychiaterPraktijk zonder contracten: wat betekent dat?Consult zonder verwijzingLocatie en contact

Wachttijd

Momenteel worden er geen nieuwe patiënten aangenomen. Vanaf september 2021 is er waarschijnlijk weer plek voor zwangeren/pas bevallen vrouwen.

Wilt u ook veilig en privé communiceren over uw gezondheidsklachten? Mail dan met een gratis protonmailadres. Lees meer >>>

Ga naar boven